Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/akillisehirbursa/domains/akillisehir.bursa.bel.tr/public_html/wp-content/themes/dream-city/theme-framework/theme-style/function/template-functions.php on line 557
İHA İle Kaçak Yapılaşmanın Tespit Edilmesi

Proje Adı: İHA İle Kaçak Yapılaşmanın Tespit Edilmesi

Proje Bilgileri:

Bursa Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik ve İnovasyon Dairesi Başkanlığı olarak insansız hava araçları kullanılarak şehrimizde yürütülen kaçak yapılaşma ile mücadele çalışmalarına destek vermekteyiz. Söz konusu uygulamada oluşturulan uçuş planı ile kentin yerleşik alan sınırını kapsayan yapı yoğunluklu bölgelerde 6 aylık periyotlarda yapılacak uçuşlarla 3 boyutlu bina modelleri üretilmesi hedeflenmektedir. Üretilen modeller ile coğrafi bilgi sistemi (CBS) ortamında bulunan, tüm il sınırını kapsayan mevcut modeller karşılaştırılarak yapılar arasındaki yükseklik farkları CBS ortamında analiz edilmektedir. Analiz sonucu kat yüksekliği artan yapılar rapor edilerek Yapı Kontrol Şube Müdürlüğüne teslim edilmekte, Yapı Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından ruhsatsız olarak inşaatı devam eden/tamamlanan yapılar tespit edilerek ilgililer hakkında hukuki süreç başlatılmaktadır. Ayrıca üretilen tüm verilerin ilimizde konunun muhatabı ilçe belediyeleri ve kamu kurumları ile oluşturulacak web tabanlı coğrafi bilgi sistemi üzerinden paylaşılması planlanmaktadır.

Test Uçuşu Bilgileri:

• Uçulan bölge: Yıldırım İlçesi Şirinevler Mahallesi
  • Şirinevler Mahallesi yüzölçümü: 2 km2
  • Şirinevler Mahallesi nüfusu: 22.000
  • Test uçuşu alanı: 400.000 m2 (0,4 km2)
  • Uçuş tarihi: Ağustos 2019
  • Uçuş süresi: 15 dk
  • Uçuş yüksekliği: 120 m
  • Uçuş boyunca %80 oranında bindirmeli 201 adet yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekildi
  • Uçuş alanında bulunan bina sayısı: 2123
  • Yükseklik artışı olan bina sayısı: 125